top of page

Champagne Guillette-Brest Sous Bois

"Sous Bois" betekent letterlijk: kreupelhout. En of het zo moest zijn, bij mijn eerste slok van deze bijzondere champagne, dacht ik meteen aan kreupelhout. Het schilderij van Vincent van Gogh, welteverstaan. Sfeervol, boeiend een vleugje spanning, fantasie prikkelend, kortom een meesterwerk.

Het hout, kan ook verwijzen naar de eikenhouten vaten, waarin de champagne gerijpt is. De champagne bestaat voor 80% uit Chardonnay druiven, laat die maar lekker gaan in eik... De overige 20% bestaat uit réserves, hetgeen voor een prima balans zorgt.

Er is een gelimiteerde oplage gemaakt van deze speciale champagne: 625 flessen. De elegantie van de fles en de moeite die is gestoken in een speciaal parelmoer  3D-etiket, geven al aan hoe dierbaar deze champagne de makers is. Topkwaliteit, boeiend en frivool.

Hoe makkelijk is het om te zeggen: Deze champagne smaakt overal wel bij. In eerste instantie denk ik toch aan  klassiekers als oesters, zeevruchten, witvis of frisse salades. Maar eigenlijk: belegde toastjes (maakt niet uit, ei, paté, verzin het maar) of diverse tapas', zelfs bij de BBQ is deze champagne een geweldige optie. 

Guillette-Brest Sous Bois

Carla Bruni

Modieus

Midnight in Paris

Chardonnay & réserve

45 Euro

KLIK HIER

bottom of page