top of page

Champagnes van Vini Fabrini

CHAMPAGNE GUILLETTE-BREST

Rose Brut .png

Champagne Guillette-Brest Brut

Soeur Sourire (Dominique)

vrolijk

verrassend

blend

27,50 Euro

Ik reed door de Champagnestreek en had behoorlijk wat wijnboeren bezocht. Moe van het proeven streek ik neer op een terras in Epernay, en... verrassing: Guillette-Brest, Topkwaliteit voor een bodemprijs: De wijngaarden van dit kleine, kwalitatief hoog aangeschreven  wijnhuis, liggen rond Monthélon, in de coteaux ten zuiden van Epernay. Dat dorp is omgeven door wijngaarden met veel voedingsstoffen​ in de bodem, karakteristiek voor de Marne-vallei. De huidige eigenaar Maxime, nam het stokje 2003 over van zijn vader. Hij beheert 4,5 hectare grond, waarvan de helft bestemd is voor zijn cuvées, het fijne druivensap van de eerste, zachte persing  De Brut champagne (uit onze shop) parelt in de mond, op een aangename manier. Zure tonen, appel en citrus

aanwezig maar overheersen totaal niet. Deze blend smaakt uitermate vriendelijk. Het familiebedrijf Guillette-Brest biedt een heel gamma aan, waaronder naast de Brut een extra Brut en een Grande Réserve. De Prestige Rosé is een blend van Blanc de blanc (100% Chardonnay) en 10% rode wijn. Vini Frabrini heeft gekozen voor een Brut. Een blend van Chardonnay, Meunier en Pinot Noir, die de echte Champagnebeleving garandeert . 

Deze blend is uitstekend geschikt  als apéritief, maar is ook heel goed te combineren met 

varkensvlees, vette vis of zeevruchten.  Of drink 'm als je iets te vieren hebt, maakt niet uit wat, je vindt wel iets... Santé

BREAKING: Inmiddels is ook de Rosé Brut verkrijgbaar in de webshop. Daar vind je ook informatie over deze topper! 

   

*

SHOP HIER

Champagne Guillette-Brest Brut Rosé

Brigitte Bardot

verleidelijk

natuurlijke schoonheid

blend

30 euro

CHAMPAGNE PAYELLE GRAND CRU

De druiven worden met de hand geoogst, dat is wettelijk vastgelegd. En dat al generaties lang! En de kwaliteit van de druiven is geclassificeerd als "Gand Cru". Ambonnay is een van de 17 dorpen, waar Grand Cru's gemaakt worden, vanwege een prima combinatie van klimaat en terroir. Payelle is een familiebedrijf, dat maar liefst 26 druivenvelden beheert. 

In onze webwinkel vind je een hele mooie "Tradition Brut", een chamapgne voor 100% gemaakt van witte druiven: de Chardonnay druiven.

In de wijnwereld wordt dit ook wel een Blanc de Blancs genoemd, vanwege de kleur. Slechts 5% van alle champagne die verbouwd wordt in de Champagnestreek is Blanc de Blancs. Om de kwaliteit van elke fles te garanderen werkt Payelle samen met andere Grand Cru boeren,. Deze Blanc de Blancs is werkelijk een pareltje, en voor een hele mooie prijs. Payelle claimt z'n geld in de champagne te steken en niet uit te geven aan enorme marketing! Deze bijna klassieke champagne is bij uitstek geschikt als aperitief of bij een borrel. Maar hij is ook fantastisch te combineren met vis en zeevruchten. Wit vlees, denk aan kip smaakt ook prima bij deze champagne, die ook met gemak citrusdesserts aankan. Een geweldige champagne voor dito prijs.

 

Bernard Remy, Blancs de noirs

Een "Blanc de Noirs", vertaal het letterlijk en er staat: Het witte van zwarten. Vertaal het in het champagne jargon en er staat: het witte sap van de"zwarte" druif, in dit geval de Pinot Noir. Want deze Bernard Remy BdN bestaat voor 100% uit Pinot Noir druiven, en dat proefje! Deze mousserende droge wijn heeft hints van bosaardbeien, frambozen, peer, kweepeer en appel, en al die smaken zijn prefect met elkaar in balans. Deze champagne smaakt bijvoorbeeld heerlijk bij vette vis, maar is ook een aanrader bij varkensvlees en andere vleesschotels. 

Deze champagne heeft drie jaar rijping ondergaan, en... zeker interessant inzake de calorietjes, er is 8 gram suiker gebruikt. Bij een Brut champagne wordt nooit meer dan 12 gram suiker gebruikt, maar 8 gram wil zeggen dat we echt een droge champagne te pakken hebben. 

Het huis Bernard Remy is opgericht in 1968 en bevindt zich in het dorpje Allemant (Côte de Blanc), maar de elf wijngaarden  die het dorp bezit zijn verdeeld over alle drie de champagnestreken. De Pinot Noir komt uit de krijtachtige Montagne de Reims. Tegenwoordig wordt Bernard Remy vaak in een adem genoemd met gerenommeerde bedrijven, ook in de Guide Hachette wordt deze champagne geroemd!

*

Champagne Payelle

Mme. de Pompadour

Grand Cru

sierlijk

Chardonnay

26,50 Euro 

SHOP HIER

Champagne Bernard Remy

Vanessa Paradis

elegant

lichtvoetig

Pinot Noir

28,95 Euro

KLIK HIER

CHAMPAGNE GUILLETTE-BREST SOUS BOIS

"Sous Bois" betekent letterlijk: kreupelhout. En of het zo moest zijn, bij mijn eerste slok van deze bijzondere champagne, dacht ik meteen aan kreupelhout. Het schilderij van Vincent van Gogh, welteverstaan. Sfeervol, boeiend een vleugje spanning, fantasie prikkelend, kortom een meesterwerk.

Het hout, kan ook verwijzen naar de eikenhouten vaten, waarin de champagne gerijpt is. De champagne bestaat voor 80% uit Chardonnay druiven, laat die maar lekker gaan in eik... De overige 20% bestaat uit réserves, hetgeen voor een prima balans zorgt.

Er is een gelimiteerde oplage gemaakt van deze speciale champagne: 625 flessen. De elegantie van de fles en de moeite die is gestoken in een speciaal parelmoer  3D-etiket, geven al aan hoe dierbaar deze champagne de makers is. Topkwaliteit, boeiend en frivool.

Hoe makkelijk is het om te zeggen: Deze champagne smaakt overal wel bij. In eerste instantie denk ik toch aan  klassiekers als oesters, zeevruchten, witvis of frisse salades. Maar eigenlijk: belegde toastjes (maakt niet uit, ei, paté, verzin het maar) of diverse tapa's, zelfs bij de BBQ is deze champagne een geweldige optie. 

Guillette Brest Sous Bois

Mona Lisa

glimlach

meesterwerk

Blend (réserves)

45 Euro

klik hier

Champagne Mandois Brut Origine

Champagne Mandois Brut Origine. Een geweldige blend van Chardonnay (40%), Pinot Noir (30%) en Pinot Meunier (30%). Mandois' druiven komen uit diverse regio's, te weten: Côte des Blancs, Côte d’Epernay, Côte de Sézanne and Côte des Bars. De Brut Origine is samengesteld met druiven uit drie opeenvolgende oogstjaren, waardoor een constante kwaliteit gewaarborgd wordt. De druiven komen uit 18 verschillende wijngaarden. Wat zegt dat nou over deze topchampagne? De beste druiven uit de mooiste gebieden zijn gebruikt, en dan ook nog uit diverse prima oogstjaren! In Pierry is de champagne opgeslagen in de 18e eeuwse kelders van de makers. Dat geeft de champagne meer body en textuur. In 2023 is de champagne na drie jaar rijping op vat,  gedegorgeerd, d.w.z. het bezinksel is "bevroren" in de hals van de fles, en na het weghalen kan de fles echt open! Sowieso is deze champagnemaker er op uit om een mooie champagne te produceren en niet om snel geld te verdienen. Deze champagne is werkelijk prima als apéritief te drinken, helemaal op een temperatuur van 6-8 graden. En anders bij de tradiotionele "Champagne gerechten! "

Michel Fugain et le Big Bazar

uitbundig

feestelijk

blend (3)

32,50 Euro

klik hier

bottom of page