RCL1.png
ch t.png

CHAMPAGNE YVES JACQUES

Op het etiket van de fles staat een speciale vermelding: Gouden medaille bij het Internationale Concours van Lyon 2021. Dat is een gigantisch jaarlijks proefevenement in Lyon, de stad van echte Bourgondiërs. Het is dus geen kermismedaille...

Yves Jacques heeft een uitgebreide collectie champagnes. Naast de Tradition o.a. een Tradition Reserve, een Blancs de Noir en een Rosé de Saignée. Het is jammer dat deze champagnes niet makkelijk te verkrijgen zijn in Nederland. Gelukkig biedt internet uitkomst. Wat me (als Nederlander) verder nog opviel, de fles Tradition kostte me in Frankrijk 16 euro.  Qua prijs/kwaliteit verhouding gooit Yves Jacques dus helemaal hoge ogen bij mij. 

SITE VAN YVES JACQUES

RCL 2.png

versterken. De familiegeschiedenis van de Lemaires (waar ik niet dieper op zal ingaan) begint eind 19e eeuw. Geen eendagsvlieg, zullen we maar zeggen. Belangrijker is uiteraard de informatie over het terroir. De wijngaarden liggen in het hart van de Champagnestreek, uitsluitend op de zuidoevers van de Marne in een klei-kalkbodem, die zich uitstrekt
van Hautvillers 1er Cru in Cumières tot Villers-sous-Châtillon. Een groot deel van de wijngaarden, Chardonnay, Meunier en Pinot Noir, is geclassificeerd als Premier Cru. 

De millésimmes rijpen in eikenhouten vaten en de rosé's krijgen hun kleur door schillen van de druiven.  De moeite waard!

BESTEL 'm HIER

test 2.png