top of page
Schermafbeelding 2023-12-27 om 09.40.08.png

Bernard Remy, Blanc de noirs

Een "Blanc de noirs", vertaal het letterlijk en je krijgt: Het witte van zwarten. Vertaal het in champagne jargon en er staat: Het witte sap van de "zwarte" druif, in dit geval de Pinot Noir. Want de Bernard Remy BdN bestaat voor 100% uit Pinot Noir druiven, en dat proef je!

Deze mousserende droge wijn heeft hints van bosaardbeien, frambozen, peer, kweepeer  en appel, maar vooral de balans wordt geroemd. Te drinken bij vette vis, maar zeker ook bij varkensvlees en andere (stevige) vleesschotels.

De champagne heeft drie jaar rijping ondergaan, en... zeker interessant inzake de calorietjes, er is 8 gram suiker gebruikt. Bij een BRUT champagne gebruikt men sowieso minder dan 12 gram suiker, maar 8 geeft aan dat we met een echte droge te maken hebben.

Het huis Bernard Remy is in 1968 opgericht, en bevindt zich in het dorpje Allemant (Côte de Blanc), maar de 11 wijngaarden die het bedrijf bezit zijn verdeeld over alle drie de champagnestreken.  De Pinot Noir komt uit de krijtachtige Montagne de Reims. Tegenwoordig wordt het vaak in een adem genoemd met gerenommeerde huizen, en ook in de Guide Hachette komt deze champagne er goed vanaf! 

Bernard Remy, Blanc de Noirs

Vanessa Paradis

elegant

lichtvoetig

Pinot Noir

28,95 Euro

klik hier

bottom of page