top of page
"ADRESJES"

Waar koop je nou de lekkerste Italiaanse wijnen en delicatessen in Nederland? Ik ben ooit begonnen met zoeken op internet naar "leuke adresjes" en sinds ik mijn blog heb krijg ik gelukkig ook tips van enthousiaste lezers. Vandaar deze rubriek. Wil je een dagje uit, check dan hier of er wellicht zo'n topzaak met mooie producten in de buurt is. Het is de bedoeling dat deze lijst gaat groeien, tips zijn dus altijd welkom.

Mail naar:  pim@vinifabrini.com

of app naar: 06.21.683.679

CRITERIA

Wij van Vini Fabrini zijn niet zo moeilijk. Wanneer kom je op deze lijst? Als ik zelf in een zaak ben geweest en onder de indruk ben. Van de kwaliteit (spreekt voor zich) van de producten, van de diversiteit (komen de delicatessen uit een bepaalde streek of uit heel Italië,) van het wijnaanbod (zitten er verrassingen tussen) en van de klantvriendelijkheid en deskundigheid van de eigenaars/verkopers. Dan zijn er nog adressen die ik heb doorgekregen van enthousiastelingen. Daarvan geef ik alleen een adresvermelding.

gl.png
Koptekst 5
En dan nu... de punten!

Ah, dit wordt spannend, het Vini Fabrini puntensysteem. Nou, daar is over nagedacht, lees en huiver!

*** (drie sterren): Moet je geweest zijn

** (twee sterren): Aanrader

* (een ster): FF langs als je toch in de stad bent

Nou, daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben. Veel plezier! 

canoli.jpg
ZAKEN MET EEN BEOORDELING VAN VINI FABRINI
 
SOGNO di PASTA in Haarlem *** PASTA in Haarlem ***
sdp.png

Aan de Zijlstraat 59 in Haarlem, runt de sympathieke eigenaar Patrick zijn delicatessenzaak. (Verse) producten komen vanuit heel Italië. Wijn, pasta, olijfolie, balsamico, panini, biscotti, prachtige sauzen, colatura di Alici Cetara, Sugo al Tonno en Baba al Limoncello, te veel om op te noemen. 

De wijncollectie is verrassend. Wie een mooie wijn zoekt voor bij het eten kan voor 6-12 euro prima slagen. Maar ook de liefhebbers van kwaliteitswijnen komen aan hun trekken. Denk aan een Sfursat 5 Stelle, van Nicco Negri. Eigenaar Patrick is de juiste man voor een mooi wijn/spijs advies!

KLIK HIER VOOR MIJN BLOG

KLIK HIER VOOR DE SIte van Sogno di Pasta

FEDUZZI in Amsterdam ***

Aan de Scheldestraat 63 in Amsterdam vind je Mercato Italiano Feduzzi. Opgericht in 1981, was het de eerste Italiaanse delicatessenwinkel in Nederland. Je koopt er tegenwoordig niet alleen topproducten ((verse) pasta, olijfolie, balsamico, copa di parma, etc.), Feduzzi biedt vers bereide maaltijden aan, salades, vlees- en visgerechten, pasta en een (echt overheerlijke) lasagne. Bekijk online het menu en je weet genoeg. Het wijnassortiment is zeker speciaal te noemen, vaak afkomstig van kleine wijnboeren met jarenlange ervaring. Wijnexpert en vinoloog Joris Kleijs stelde een prachtig assortiment samen. 

KLIK HIER VOOR DE SITE

FED.png
ONZE WIJNEN in Hilversum ***
OW.png

Onze Wijnen aan de 's-Gravelandseweg 35 in Hilversum wordt door de bezoekers, waaronder vele BN-ers, omschreven als "onnederlands" goed. En terecht. Martin en Conny van Rooijen zijn er in geslaagd een collectie van topwijnen aan te bieden. Martin is zelf een liefhebber van Italiaanse wijn en dat is te merken.  Voor de liefhebber is het smullen geblazen. Top Barolo's en Amarones vind je er naast zeer smaakvolle Nero d'Avola's en een bijzonder pure Nero di troia. En wat te denken van top Toscaners zoals de Bindella van Vignale wijnen. De collectie herbergt meerdere toppers uit de 'kelder' van kampioen vinoloog Alessando Matrone.  Snel naartoe gaan en maak vooral gebruik van de enorme kennis van Martin en Conny.  

KLIK HIER VOOR DE SITE

 BINNENKORT:
-MIJDRECHT: Picolla Bottega
-UTRECHT: Bigoli
-UTECHT: Tutti a Tavola


 
ADVIEZEN VAN VINI FABRINI SITE BEZOEKERS
nog niet door mij bezocht
Ariola Delicatessen, Folkingestraat 54
GRONINGEN
klik hier voor site
Piretti
Corridor 35
VEENENDAAL
Klik hier voor site
Donato's
Nieuwstraat 26B
RAVENSTEIN
klik hier voor site
Gastronomia Italiano
't Dorp 70
HEESCH
klik hier voor site
De Italiaan
Keppelseweg 377
DOETINCHEM
klik hier voor site

Little Italy
Lombardkade 51-A
ROTTERDAM

klik hier voor site

bottom of page